Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sastanak s predstavnicima ustanova – sudionicima na projektu EURONET 50/50 max

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj 17. lipnja 2014. održan je sastanak s predstavnicima neškolskih ustanova odabranim da aktivno sudjeluju na projektu EURONET 50/50 max.
1/3

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj 17. lipnja 2014. održan je sastanak s predstavnicima neškolskih ustanova odabranim da aktivno sudjeluju na projektu EURONET 50/50 max. Na sastanku su prisustvovali predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Maja Šunjić, Vlatka Šamarinec i Marko Kućan te Dragan Bukovec iz Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Krešimir Kvočić iz Narodnog sveučilišta Dubrava i Zoran Dumančić, predstavnik tvrtke Belmet97 d.o.o.

Na početku sastanka, prisutnima se u ime Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj obratila Maja Šunjić, istaknuvši važnost i cilj samog projekta – podizanje svijesti o pitanjima štetnih emisija CO2 te načinima na koje je moguće smanjiti količinu potrošnje energije, time smanjujući nepovoljan utjecaj na okoliš.

Sastanak se nastavio prezentacijom koja je prisutne upoznala s najvažnijim informacijama o projektu te metodologijom i načinom provedbe projekta EURONET 50/50 max u odabranim institucijama. Na sastanku su predstavljeni i aparati kojima će se bilježiti ušteda tijekom trajanja projekta.


Projekt EURONET 50/50 max ima međunarodni karakter te uključuje učenike, učitelje i ostale djelatnike iz područja obrazovanja, kao i njihove obitelji te lokalnu upravu. Edukacijom se želi povećati svjesnost i postići trajna promjena u ponašanju pojedinaca direktno uključenih u projekt.

Projekt Euronet 50/50 max sufinanciran je od strane programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni koordinator je Pokrajina Barcelona, a na projektu, uz Grad Zagreb, sudjeluje još 14 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenoj stranici projekta www.euronet50-50.eu.

 


 

                          

Vijesti