„Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju“. Albert Einstein


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Završna konferencija projekta „OIE za svjetliju budućnost“

U Tehničkoj školi Ruđera Boškovića 10. listopada 2014. održana je završna konferencija u provedbi projekta „Obnovljivi izvori energije za svjetliju budućnost“. Konferenciji su prisustvovali predstavnici partnera i suradnika na projektu. 

U ime Ministarstva za znanost, obrazovanje i sport prisutnima se obratio zamjenik ministra prof.dr.sc. Roko Andričević koji je u svom obraćanju pohvalio napore škole i školskog tima u želji za osobnim usavršavanjem i usavršavanjem škole te obećao pomoć Ministarstva u svim budućim projektima na koje će škola aplicirati. U ime Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića na konferenciji je sudjelovala mr.sc. Katarina Milković koja se zahvalila na dosadašnjoj suradnji sa školom te izrazila želju za nastavkom iste. Ispred Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih prisustvovale su Vesna Anđelić i Lidija Rejc Orešić.

Na konferenciji je ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba prisustvovao Damir Lončarić koji je predstavio projekt i-SCOPE u kojem sudjeluje Grad Zagreb, a koji je usko povezan s temom ovog projekta. Cilj projekta i-SCOPE jest olakšati donošenje odluka prilikom urbanog planiranja, upravljanja gradom, zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.


Svim sudionicima konferencije prezentirana je oprema nabavljena sredstvima iz projekta, koja će služiti za provođenje praktičnog dijela nastave u spomenutim programima edukacije.


Završetkom projekta, Tehnička škola Ruđera Boškovića uz Srednju školu Oroslavje postale su jedine škole s verificiranim programima za obrazovanje odraslih iz područja obnovljivih izvora energije, koje će kasnije prilagoditi programu za redovito školovanje i time doprinijeti većoj konkurentnosti svojih učenika na tržištu rada, ali i nastavku obrazovanja na visokim učilištima.

 

Projekt „OIE za svjetliju budućnost“ (RES for lighter future) ušao je u završnu fazu provedbe. Projekt je pokrenut u sklopu natječaja IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) financiranog iz Europskog socijalnog fonda Europske unije. Nositelj projekta je Tehnička škola Ruđer Bošković, a ostali partneri su Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Srednja škola Oroslavje, tvrtka Rimac automobili d.o.o., tvrtka Horvatić d.o.o. i tvrtka Mariomont d.o.o. Glavni cilj projekta je jačanje sektora obrazovanja odraslih u cilju povećanja konkurentnosti polaznika na tržištu rada dok su specifični ciljevi uspostavljanje suradnje s tržištem rada kako bi se napravili kvalitetni programi koji omogućuju značajno zapošljavanje te povećanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih kako bi se povećalo zapošljavanje njihovih polaznika.

 

Svi zainteresirani trenutno mogu upisati prva dva navedena programa u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu i u Srednjoj školi Oroslavje u Oroslavju. Druga dva programa počet će se provoditi čim se dobije rješenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Sve potrebne informacije mogu se pronaći na Internet stranicama projekta www.ipa-res.hr.

 

                         

 


0014.jpg
0019.jpg
0022.jpg
0023.jpg
0025.jpg
0027.jpg
0028.jpg
0029.jpg
0034.jpg
0037.jpg
0038.jpg
0047.jpg
0011.jpg
0050.jpg
0055.jpg


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave