„Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju“. Albert Einstein


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Prvi sastanak partnera na projektu ZagEE

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj u utorak 11. lipnja 2013. održan je prvi sastanak partnera i glavnog tima na projektu ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad.


Koordinator projekta je Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, dok je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) partner na projektu. Na sastanku su sudjelovali i članovi glavnog (Core) tima projekta koji uključuje Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Regionalnu energetsku agenciju Sjeverozapadne Hrvatske, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Služba za mjesnu samoupravu, Gradski ured za financije, Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Ured gradonačelnika, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada te Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.


U prvom dijelu sastanka pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gospodin Marijan Maras ukratko je predstavio projekt ZagEE i prvi radni paket pod nazivom "Upravljanje projektom", dok su u drugom dijelu sastanka detaljnije prezentirani pojedini radni paketi unutar projekta te zadaci koje sadrže kao i očekivani rezultati.

 

Gospodin Damir Lončarić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i gospodin Velimir Šegon iz REGEA-e predstavili su radni paket 2  "Izrada registra i baza podataka". Gospođa Melita Borić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj pobliže je predstavila radni paket 3 "Energetska obnova javnih zgrada" kao i radni paket 6 "Komunikacijski plan i materijali za diseminaciju". Gospodin Ivan Babić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet prezentirao je radni paket 4 “Javna rasvjeta”. Gospodin Hrvoje Maras iz REGEA-e i gospodin Domagoj Žutelija iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj predstavili su radni paket 5 "Komunikacija i jačanje kapaciteta".


Najvažniji cilj projekta ZagEE je provođenje mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u zgradama u vlasništvu Grada Zagreba. Projekt ZagEE označit će početak konkretnih aktivnosti za Grad Zagreb u vidu ispunjavanja obveza preuzetih inicijativom Sporazum gradonačelnika i razvojem Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP). Ambiciozan plan renoviranja 87 javnih zgrada rezultirat će visokom uštedom energije (49% u prosjeku) kao i poboljšanim uvjetima rada za njihove korisnike. Očekivanih 72% uštede u području javne rasvjete također predstavlja ambiciozan cilj.


Na kraju sastanka dogovoreni su rokovi i zadaci koje je potrebno izvršiti do sljedećeg sastanka projektnog tima.


sastanak ZagEE 001.jpg
sastanak ZagEE 002.jpg
sastanak ZagEE 003.jpg
sastanak ZagEE 004.jpg
sastanak ZagEE 005.jpg
sastanak ZagEE 006.jpg
sastanak ZagEE 008.jpg
sastanak ZagEE 009.jpg
sastanak ZagEE 010.jpg
sastanak ZagEE 012.jpg
sastanak ZagEE 016.jpg
sastanak ZagEE 015.jpg


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave