„Usuditi se, to je cijena napretka.“ Victor Hugo


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Najava 7. Zagrebačkog energetskog tjedna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj upravi Grada Zagreba, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima i partnerima, najavio je 7. Zagrebački energetski tjedan koji će se s porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“ održati od 09. do 14. svibnja 2016. na raznim lokacijama i institucijama u Gradu Zagrebu. U navedenom tjednu održat će se niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, seminara, dana otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama današnjice u području energetike i održivog razvoja u cilju optimalnog korištenja i zaštite prirodnih resursa.

U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba, gradonačelnik je na konferenciji za novinare uputio poziv građanima da se i oni aktivno uključe u Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će svatko naći ponešto za sebe.

U ime partnera i sudionika Zagrebačkog energetskog tjedna, prisutne su pozdravili ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar dr. Goran Granić i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

U sklopu konferencije za novinare, organiziran je i obilazak punionice za električna vozila koja se nalazi na parkiralištu ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba (Trg Stjepana Radića 1) i koja je dio realizacije EU projekta TEN-T CEGC (Srednjoeuropski zeleni koridori - prekogranična infrastruktura za brzo punjenje električnih vozila). Cilj projekta TEN-T CEGC je omogućiti kontinuirani servis brzog punjenja akumulatorskih baterija vozačima električnih vozila koji putuju regijom kroz pružanje podrške razvoju e-mobilnosti implementacijom sljedećih aktivnosti. Osim na Trgu Stjepana Radića 1, punionice se nalaze i na lokacijama Park Stara Trešnjevka 2 i Avenija Dubrovnik 15.

DSC_0005.JPG
DSC_0009.JPG
DSC_0018.JPG
DSC_0025.JPG
DSC_0049.JPG
DSC_0059.JPG
DSC_0076.JPG
DSC_0041.JPG
DSC_0034.JPG
DSC_0020.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave