Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Zagrebački energetski tjedan 2017.


U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se od 08. do 13. svibnja 2017. održati 8. Zagrebački energetski tjedan.

Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:

„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.

Poruka koju već dugi niz godina zaredom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.
Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo našu međunarodnu konferenciju „Pametna energetska rješenja za održivi razvoj“ koja će se održati 10. svibnja 2017. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. U radu konferencije predviđa se sudjelovanje predstavnika EU i hrvatskih institucija koji bi raspravili o sljedećim aktualnim temama: nova energetska politika Hrvatske i EU, inovativni elementi poticanja energetske obnove – izazovi i mogućnosti, inovativni mehanizmi financiranja za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva te inovativni mehanizmi za projekte energetske učinkovitosti – europska i hrvatska iskustva.

U nastavku međunarodne konferencije, 11. svibnja 2017. u Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb održat će se konferencija „Uloga gospodarskog sektora u procesu realizacije energetski održivog razvoja“ koja će obuhvatiti teme vezane uz sadašnjost i budućnost građevinskog sektora te iskustva u provedbi projekata energetske učinkovitosti i energetske obnove, s posebnim osvrtom na načine poticanja učinkovitijeg razvoja gospodarskog sektora.

Ujedno koristimo priliku zahvaliti Vam na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati Vas da svojim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, gđi. Vlatki Šamarinec, gđi. Maji Šunjić ili gđi. Ani Šimić na brojeve telefona: 01/6585-004, 6585-029, 6585-031 ili putem e-mail adrese: vlatka.samarinec@zagreb.hr, maja.sunjic@zagreb.hr, ana.simic@zagreb.hr.

Više informacija o 8. Zagrebačkom energetskom tjednu možete pronaći i na www.zagreb-energyweek.info

Preliminarni program