Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka - Grad Zagreb, Križevci i REGEA

U sklopu projekta „Energy for Mayors“, sufinanciranog od strane programa Intelligent Energy Europe, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik grada Križevaca Branko Hrg i ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac, 18. travnja 2012., potpisali su Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka.

S obzirom da je grad Križevci odlukom Gradskog vijeća od 12. srpnja 2011. prihvatio Sporazum gradonačelnika, ispunio je pretpostavku za stručnu potporu kod izrade i provedbe akcijskog plana energetski održivog razvitka te je naknadno iskazao želju da se priključi navedenom projektu.

Ovim Sporazumom, Grad Zagreb i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske su se obvezale da će stručno i djelomično financijski pomoći gradovima u izradi i implementaciji njihovih akcijskih planova energetski održivog razvitka.

Grad Zagreb je partner na navedenom projektu, stoga je jedan od glavnih zadataka projekta razvijanje akcijskih planova energetski održivog razvitka za hrvatske gradove (članove Sporazuma gradonačelnika) kojima nedostaju stručna znanja i/ili sredstva sa ispune uvjete Sporazuma. Do sada je Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka sa Gradom Zagrebom i REGEA-om sklopilo 9 hrvatskih gradova (Gospić, Ogulin, Duga Resa, Ozalj, Pregrada, Slunj, Karlovac, Bjelovar i Otočac).