Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka - Grad Zagreb, Bjelovar, Otočac i REGEA

U sklopu projekta „Energy for Mayors“, sufinanciranog od strane programa Intelligent Energy Europe, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, gradonačelnik grada Bjelovara Antun Korušec, gradonačelnik grada Otočca Mario Barković i ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske Julije Domac, 27. prosinca 2011., potpisali su Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka.

S obzirom da su grad Bjelovar (odlukom Gradskog vijeća od 14. listopada 2011.) i grad Otočac (odlukom Gradskog vijeća od 22. prosinca 2011.) prihvatili Sporazum gradonačelnika, ispunili su pretpostavku za stručnu potporu kod izrade i provedbe akcijskog plana energetski održivog razvitka te su naknadno iskazali želju da se priključe navedenom projektu.

Ovim Sporazumom, Grad Zagreb i Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske su se obvezale da će stručno i djelomično financijski pomoći gradovima u izradi i implementaciji njihovih akcijskih planova energetski održivog razvitka.

Grad Zagreb je partner na navedenom projektu, stoga je jedan od zadataka projekta je razvijanje akcijskih planova energetski održivog razvitka za hrvatske gradove, članove Sporazuma gradonačelnika, kojima nedostaju stručna znanja i/ili sredstva sa ispune uvjete Sporazuma. Do sada je Sporazum o stručnoj i financijskoj potpori za izradu i provedbu akcijskih planova energetski održivog razvitka sa Gradom Zagrebom i REGEA-om sklopilo 7 hrvatskih gradova (Gospić, Ogulin, Duga Resa, Ozalj, Pregrada, Slunj i Karlovac).