Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

NiCE

Projekt NiCE (Networking intelligent Cities for Energy Efficiency), promovira i unapređuje implementaciju obaveza koje proizlaze iz Zelene digitalne povelje (Green Digital Charter) promoviranu od strane EUROCITIES, a koju je trenutno potpisalo 24 grada koji skreću pažnju na korištenje informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) kao značajne pomoći u smanjivanju energetske potrošnje i emisija CO2.

Projekt je financiran kroz FP7 program, a pokrenut je od strane EUROCITIES zajedno s konzorcijem Click and Links, gradom Manchester i Institutom za ekološki i regionalni razvoj iz Leibnitza.

Tijekom projektnog razdoblja, partneri će razviti zjedničku provedbu okvira, alata za izvještavanje i informacijske resurse za klasificiranje, mjerenje, izvještavanje i podržavanje gradskih akcija u kontekstu Zelene digitalne povelje. Partneri će organizirati i niz aktivnosti koje uključuju razmjenjivanje iskustava i učenje na primjerima dobre prakse za gradove, uključujući stručne obuke i studijske posjete gradovima. Umrežavanje i promotivne aktivnosti će također imati središnje mjesto u projektu, jer partneri žele ostvariti suradnju i sa drugim relevantnim dionicima, a ne samo sa potpisnicima Zelene digitalne povelje. Partneri će se povezati i sa kineskim gradom Yantai koji razvija slične inicijative.

Europska komisija odobrila je projekt u srpnju 2011., a projekt je započeo 01. rujna 2011. i trajati će 2,5 godine.
 
Više informacija o projektu možete pronaći na www.greendigitalcharter.com.

Potpisnici Zelene digitalne povelje:

Amsterdam, Nizozemska
Belfast, UK
Birmingham, UK
Bologna, Italija
Bristol, UK
Genova, Italija
Gent, Belgija
Helsinki, Finska
Lisabon, Portugal
Malaga, Španjolska
Malmo, Švedska
Manchester, UK
Murcia, Španjolska
Nantes Metropole, Francuska
Nice Cote d'Azur, Francuska
Nuremberg, Njemačka
Reykjavik, Island
Rijeka, Hrvatska
Stockholm, Švedska
Tallinn, Estonija
Haag, Nizozemska
Beč, Austrija
Zagreb, Hrvatska
Zaragoza, Španjolska