Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Na Malti održan drugi sastanak projekta i-SCOPE

Od 12. do 14. lipnja 2012. u Valletti (Malta) održan je drugi sastanak partnera uključenih u projekt i-SCOPE kojeg provode 21 partner iz 10 europskih zemalja . Domaćin sastanka bila je tvrtka „GeoSYS Limited“ iz Malte, dok su sastankom predsjedali koordinatori projekta, tvrtka „Fondazione Graphitech“ iz Trenta (Italija). Uz ostale partnere projekta, trodnevnom sastanku prisustvovali su i predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

 

Sastanak je bio usmjeren na daljnje definiranje i razradu tehničkog rješenja buduće web aplikacije kao glavnog proizvoda projekta kao i na analizu svega napravljenog u prvih pet mjeseci trajanja projekta. Tehnički partneri na projektu održali su detaljne prezentacije svojih proteklih kao i budućih aktivnosti. Trećeg dana sastanka partneri korisnici održali su pojedinačne sastanke sa pojedinim tehničkim partnerima radi razrade pojedinih detalja i razjašnjenja eventualnih nejasnoća.

Projekt „interoperable Smart City services trough Open Platform for urban Ecosystems (i-SCOPE)“ sufinanciran je od strane ICT PSP programa, a traje do 15. prosinca 2014. Projekt planira razviti i testirati tehnologiju za takozvane usluge 'pametnih' gradova uz pomoć posebno izrađene web platforme temeljene na otvorenom 3D Urbanom Informacijskom Modelu (UIM).

 

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj web stranici projekta www.iscopeproject.net.