Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održana radionica i sastanak partnera projekta TOGETHER

U organizaciji Energy Agency Vysočina (EAV), u Jihlavi (Češka) je od 22. - 24. svibnja 2017. održana međunarodna radionica i sastanak partnera projekta TOGETHER. 
1/8
U organizaciji Energy Agency Vysočina (EAV), u Jihlavi (Češka) je od 22. - 24. svibnja 2017. održana međunarodna radionica i sastanak partnera projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction). U ime Grada Zagreba na sastanku su sudjelovale Melita Borić i Maja Šunjić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Na radionici su obrađivane teme vezane uz EPC i iskustva DSM-a te su održane prezentacije s konkretnim primjerima primjene navedenih metoda rada. Također su se partneri dotakli tema  mogućih metoda modificiranja korisničkog ponašanja te utjecaja na korisnike u vidu ušteda energije.

Na sastanku partnera analizirala su se pitanja vezana uz provedbu projekta te su uspoređivana iskustva s dosad provedenim aktivnostima. Partneri su sudjelovali u radu sastanka prezentacijama o trenutnom stanju provedbe projekta u svojim zemljama te su također predstavljeni dosad kreirani dokumenti. Posebno se razgovaralo o mogućim metodama podizanja interesa dionika projekta te su utanačeni rokovi i aktivnosti koje je potrebno provesti do sljedećeg sastanka. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Province of Treviso (Italija), Energy Agency Vysočiny (Češka), Sveučilišta u Mariboru (Slovenija), Association of Municipalities Polish Network “Energie Cités” (Poljska), Municipality of Paks (Mađarska), Slovak Innovation and Energy Agency (Slovačka), kao i predstavnici Grada Zagreba.

Cilj TOGETHER projekta jest poboljšanje energetske učinkovitosti javnih zgrada gdje se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utječu na potrošnju energije. Poseban akcent stavljen je na pitanje promjene ponašanja korisnika prostora te njihovu edukaciju uz praćenje rezultata uštede putem „pametnih“ uređaja za praćenje potrošnje energije.

Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.

 






 
Vijesti