"Be a yardstick of quality. Some people aren't used to an environment where excellence is expected." Steve Jobs


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Prva radionica projekta TOGETHER za škole i vrtiće u projektu

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 02. veljače 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je Prva radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction).

Na radionici su sudjelovali predstavnici vrtića i osnovnih škola uključenih u projekt. Na samom početku, prisutnima se kratko obratila Melita Borić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te Marko Kućan, stručni savjetnik za gospodarenje energijom. Tijekom sastanka, predstavnici škola i vrtića imali su prilike vidjeti kratku prezentaciju o projektu slične tematike EURONET50/50max koji je proveden u 10 osnovnih i 10 srednjih škola. Zatim je uslijedilo predstavljanje škola i vrtića te kratak prikaz njihovih energetskih timova.

U drugom dijelu radionice predstavljeni su mjerni aparati koji će biti korišteni tijekom projekta te su sudionici imali priliku i sami isprobati rad s navedenim instrumentima. Nakon demonstracije mjernih instrumenata, razgovaralo se o sljedećim koracima koje je potrebno provesti u projektu te su definirani rokovi budućih aktivnosti.

Projekt TOGETHER nudi izgradnju transnacionalne platforme, gdje partneri različitih razina znanja mogu zajedno postojeća znanja proširiti, ojačati svoje sposobnosti, smanjiti njihovu međusobnu nejednakosti, kao i promicati implementaciju energetske učinkovitosti u javnim zgradama. Sam cilj TOGETHER projekta jest poboljšanje energetske učinkovitosti javnih zgrada gdje se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utječu na potrošnju energije.

TOGETHER nadilazi koncept izoliranih tehničkih intervencija tako da ih integrira s različitim modelima (DSM - demand side management te EPIC - energy performace intergrated contract). Takav model se temelji na promjeni ponašanja korisnika prostora te edukaciji korisnika zgrada uz praćenje rezultata uštede energije putem „pametnih“ uređaja za praćenje potrošnje energije. Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.

 

DSC_0029.JPG
DSC_0033.JPG
DSC_0034.JPG
DSC_0040.JPG
DSC_0048.JPG
DSC_0054.JPG
DSC_0059.JPG
DSC_0067.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave