„Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego zbog onih koji u vezi toga ništa ne poduzimaju“. Albert Einstein


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Obilazak energetski obnovljenog DV Jabuka

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao dječji vrtić Jabuka koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

Na zgradi vrtića je napravljena nova toplinska izolacija vanjskih zidova i krovišta, postojeća stolarija i bravarija je zamijenjena energetski učinkovitijom PVC stolarijom, zamjenjeni su termostatski radijatorski ventili i rasvjetna tijela s energetski učinkovitijom rasvjetom, sagrađena je nova kotlovnica kako bi se s lož ulja prešlo na zemni plin, a ugrađen je i instrument za daljinsko očitavanje potrošnje energenata i vode te nova fasada. Na objekt je postavljen i daljinski sustav očitanja potrošnje energenata i vode, a na krovu je postavljen sustav solarnih kolektora koji se sastoji od ukupno 10 modula ukupne površine apsorbera od 23 m2. Očekivano smanjenje ukupne energetske potrošnje je oko 78%, a objekt je iz energetskog razreda E prešao u energetski razred B. Ukupna investicija iznosila je oko 3,3 milijuna kuna.

Projektom ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad obuhvaćena je energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Zagreba kroz primjenu mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za ukupno 89 zgrada. Među njima i 39 zagrebačkih dječjih vrtića, a sve s ciljem postizanja minimalno energetskog razreda B, što će znatno smanjiti energetsku potrošnju i emisije CO2. Projekt ZagEE obuhvaća i modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete LED žaruljama s kontrolnim upravljačkim sustavom. Projekt se provodi u okviru IEE Programa tehničke pomoći 2012. – Mobiliziranje lokalnih energetskih investicija te obuhvaća financiranje tehničke pomoći i izradu potrebne dokumentacije za energetsku obnovu objekata, dodjelom bespovratnih sredstava. Osim glavnog investitora Grada Zagreba, projekt sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% ukupnog iznosa.


 
       
DV Jabuka (2).jpg
DV Jabuka (3).jpg
DV Jabuka (4).jpg
fotografija 2.JPG
fotografija 3.JPG
fotografija 4.JPG
fotografija 5.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave