"Be careful the environment you choose for it will shape you; be careful the friends you choose for you will become like them." W. Clement Stone


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Vijesti


3.2.2017.

Prva radionica projekta TOGETHER za škole i vrtiće u projektu

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj održana je Prva radionica projekta TOGETHER.

 
7.12.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb i ZET - Ambasadori alternativnih goriva 2016.

Vijeće Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, dodijelilo je počasni naziv-znak izvrsnosti „Ambasador alternativnih goriva 2016.“ gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu.

 
27.10.2016.

Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održan je Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER

 
26.10.2016.

Peti sastanak partnera projekta „URBAN LEARNING“

U organizaciji koordinatora projekta TINA Viena i Grada Varšave, održan je peti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING. 

 
24.10.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Tratinčica

U sklopu obilaska Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Tratinčica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
11.10.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Jabuka

 Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao dječji vrtić Jabuka koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
5.10.2016.

Sastanak s „inner cities“ u okviru projekta URBAN LEARNING

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 4. listopada 2016.g. održan je prvi sastanak gradova (inner cities) na kojem su sudjelovali predstavnici gradova Velike Gorice, Koprivnice i Karlovca, Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, EIHP-a i Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.  

 
19.9.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Savica

U sklopu obilaska gradskih četvrti Črnomerec i Trnje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Savica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
16.9.2016.

Europski tjedan mobilnosti 2016.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio početak Europskog tjedna mobilnosti 2016. koji će se održati od 16.-22. rujna 2016.

 
8.9.2016.

Suradnja hrvatskih gradova na provedbi Sporazuma gradonačelnika „Koraci u provedbi aktivnosti iz SEAP-a“ - projekt Mayors in Action

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, dana 8. rujna 2016., održan je sastanak pod nazivom „Koraci u provedbi aktivnosti iz SEAP-a“ na kojem su sudjelovali predstavnici hrvatskih gradova u okviru projekta Mayors in Action.

 
24.8.2016.

Rezultati Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama iz Proračuna Grada Zagreba za 2016.

Nakon provedenog Javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. sufinanciraju se sljedeći programi/projekti:

 
17.8.2016.

Rezultati Javnog natječaja za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2016.

subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2016.

 
16.8.2016.

Peti obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić 16. kolovoza 2016. nastavio je, zajedno sa suradnicima, obilazak vrtića obnovljenih kroz projekt ZagEE.

 
18.7.2016.

Četvrti obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je nastavio s obilaskom još dva zagrebačka dječja vrtića – DV Jarun i DV Vrapče koji su uključeni u energetsku obnovu u okviru projekta ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
15.7.2016.

Sastanak predstavnika hrvatskih gradova u okviru projekta Mayors in Action „Poslovni planovi i monitoring provedbe aktivnosti"

U okviru projekta „Mayors in Action“, u prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 14. srpnja 2016. održan je sastanak s predstavnicima hrvatskih gradova Bjelovara, Gospića, Karlovca i Križevca na temu „Poslovni planovi i monitoring provedbe aktivnosti“.

 
11.7.2016.

Energetski učinkovita Velika Gorica

U Veleučilištu Velika Gorica, 09. srpnja 2016. održana je Konferencija pod nazivom „Energetski učinkovita Velika Gorica“, kojom se tradicionalno, već sedmu godinu zaredom, obilježio Europski energetski tjedan u Velikoj Gorici.

 
7.7.2016.

Treći obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je nastavio s obilaskom još tri zagrebačka dječja vrtića – DV Zrno, DV Cvrčak i Duga  te osnovne škole Lovro pl. Matačić, koji su uključeni u energetsku obnovu u okviru projekta ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
1.7.2016.

Prvi sastanak partnera projekta TOGETHER

U Trevisu je od 29. - 30. lipnja 2016. održan prvi sastanak partnera projekta TOGETHER.

 
20.6.2016.

Četvrti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING

Od 15. - 17. lipnja 2016. i u organizaciji koordinatora projekta TINA Viena i Grada Stockholma održan je četvrti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING uz studijski posjet Stokholmskoj kraljevskoj luci.

 
16.6.2016.

Nastavljen obilazak energetski obnovljenih dječjih vrtića u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je posjetio još četiri zagrebačka dječja vrtića koja su uključena u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad

 
15.6.2016.

Obilazak energetski obnovljenih vrtića u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je obišao četiri zagrebačka vrtića koja su uključena u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad. 

 
12.5.2016.

Skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom „Održivost je u našim rukama“

U prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, 14. svibnja 2016.  održan je već tradicionalan Skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom „Održivost je u našim rukama“. 

 
12.5.2016.

Međunarodna konferencija „Ususret održivoj energetskoj uniji“ - II. dio

Nastavak međunarodne konferencije „Ususret održivoj energetskoj uniji“ održan je u četvrtak 12. svibnja 2016. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba.

 
11.5.2016.

Prijem gradonačelnika u Palači Dverce u povodu 7. Zagrebačkog energetskog tjedna

U gradskoj palači Dverce 11. svibnja 2016. gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić održao je prijem za sudionike tradicionalnog 7. Zagrebačkog energetskog tjedna. 

 
11.5.2016.

Međunarodna konferencija „Ususret održivoj energetskoj uniji“ - I. dio

U Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba, 11. i 12. svibnja održana je međunarodna konferencija pod nazivom „Ususret održivoj energetskoj uniji“ koja je ujedno predstavljala i središnji program tradicionalnog 7. Zagrebačkog energetskog tjedna.

 
9.5.2016.

Stručni skup studenata „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni, održivi razvoj“

Održavanjem stručnog skupa studenta započeo je 7. Zagrebački energetski tjedan 2016.

 
5.5.2016.

Najava 7. Zagrebačkog energetskog tjedna

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio je 7. Zagrebački energetski tjedan koji će se održati od 09. do 14. svibnja 2016.

 
4.4.2016.

Predstavljena Mobilna reciklažna dvorišta

Kao nadogradnja sustava odvojenog prikupljanja otpada, gradonačelnik Milan Bandić, u društvu s predsjednicom uprave ZGH Anom Stojić Deban i voditeljicom podružnice Čistoća Marinom Lovrečki, predstavio je Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) postavljena u gradskim četvrtima Brezovica (Prigradska ulica III. odvojak) i Trnje (Folnegovićeva ulica). 

 
 
18.3.2016.

Održan završni sastanak partnera i završna konferencija projekta Euronet 50/50 max

U belgijskom gradu Bruxellesu, 16. i 17. ožujka 2016. održan je završni sastanak partnera te završna konferencija projekta Euronet 50/50 max . 

 


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave