„Znanje nije dovoljno, moramo ga primijeniti. Namjera nije dovoljna, moramo djelovati.“ Johann von Goethe


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Vijesti


30.3.2017.

Drugi sastanak Radne skupine Grada Zagreba unutar projekta URBAN LEARNING

U Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 29. ožujka 2017. održan je drugi sastanak Radne skupine Grada Zagreba unutar projekta URBAN LEARNING. 

 
13.3.2017.

Šesti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING

U organizaciji koordinatora projekta TINA Vienna i berlinske energetske agencije BEA, održan je šesti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING uz studijski posjet Adlershof Science City u jugoistočnom dijelu Berlina. 

 
6.3.2017.

Održan završni sastanak partnera i revizija projekta CITYkeys

U Bruxellesu je od 28.02.-02.03.2017. održan završni sastanak partnera i revizija projekta CITYkeys. 

 
 
 
 
28.2.2017.

Održana radionica Train-The-Trainer i sastanak partnera projekta TOGETHER

U Krakowu je od 20.-24. veljače 2017. održana četverodnevna Master Train-The-Trainer radionica i sastanak partnera projekta TOGETHER.

 
3.2.2017.

Prva radionica projekta TOGETHER za škole i vrtiće u projektu

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj održana je Prva radionica projekta TOGETHER.

 
2.1.2017.

Rezultati Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite okoliša i održivog razvoja iz Proračuna Grada Zagreba za 2016.

Nakon provedenog Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja zaštite okoliša i održivog razvoja iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. sufinanciraju se sljedeći programi/projekti:

 
7.12.2016.

Gradonačelnik Milan Bandić, Grad Zagreb i ZET - Ambasadori alternativnih goriva 2016.

Vijeće Koordinacije za alternativna goriva Jadransko-jonske regije, dodijelilo je počasni naziv-znak izvrsnosti „Ambasador alternativnih goriva 2016.“ gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću i Gradu Zagrebu.

 
27.10.2016.

Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, održan je Prvi sastanak Upravnog odbora i tematske radne grupe projekta TOGETHER

 
26.10.2016.

Peti sastanak partnera projekta „URBAN LEARNING“

U organizaciji koordinatora projekta TINA Viena i Grada Varšave, održan je peti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING. 

 
24.10.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Tratinčica

U sklopu obilaska Gradske četvrti Novi Zagreb - Istok, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Tratinčica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
11.10.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Jabuka

 Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao dječji vrtić Jabuka koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
5.10.2016.

Sastanak s „inner cities“ u okviru projekta URBAN LEARNING

U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 4. listopada 2016.g. održan je prvi sastanak gradova (inner cities) na kojem su sudjelovali predstavnici gradova Velike Gorice, Koprivnice i Karlovca, Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, EIHP-a i Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.  

 
19.9.2016.

Obilazak energetski obnovljenog DV Savica

U sklopu obilaska gradskih četvrti Črnomerec i Trnje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Savica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
16.9.2016.

Europski tjedan mobilnosti 2016.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio početak Europskog tjedna mobilnosti 2016. koji će se održati od 16.-22. rujna 2016.

 
8.9.2016.

Suradnja hrvatskih gradova na provedbi Sporazuma gradonačelnika „Koraci u provedbi aktivnosti iz SEAP-a“ - projekt Mayors in Action

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, dana 8. rujna 2016., održan je sastanak pod nazivom „Koraci u provedbi aktivnosti iz SEAP-a“ na kojem su sudjelovali predstavnici hrvatskih gradova u okviru projekta Mayors in Action.

 
24.8.2016.

Rezultati Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz područja održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama iz Proračuna Grada Zagreba za 2016.

Nakon provedenog Javnog natječaja za dodjelu financijskih potpora za sufinanciranje programa i projekata udruga iz područja održive energetske politike te suzbijanja posljedica klimatskih promjena i prilagodbe tim promjenama iz Proračuna Grada Zagreba za 2016. sufinanciraju se sljedeći programi/projekti:

 
17.8.2016.

Rezultati Javnog natječaja za subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2016.

subvencioniranje troškova nabave i ugradnje sustava obnovljivih izvora energije na području Grada Zagreba za 2016.

 
16.8.2016.

Peti obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić 16. kolovoza 2016. nastavio je, zajedno sa suradnicima, obilazak vrtića obnovljenih kroz projekt ZagEE.

 
18.7.2016.

Četvrti obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je nastavio s obilaskom još dva zagrebačka dječja vrtića – DV Jarun i DV Vrapče koji su uključeni u energetsku obnovu u okviru projekta ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
15.7.2016.

Sastanak predstavnika hrvatskih gradova u okviru projekta Mayors in Action „Poslovni planovi i monitoring provedbe aktivnosti"

U okviru projekta „Mayors in Action“, u prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 14. srpnja 2016. održan je sastanak s predstavnicima hrvatskih gradova Bjelovara, Gospića, Karlovca i Križevca na temu „Poslovni planovi i monitoring provedbe aktivnosti“.

 
11.7.2016.

Energetski učinkovita Velika Gorica

U Veleučilištu Velika Gorica, 09. srpnja 2016. održana je Konferencija pod nazivom „Energetski učinkovita Velika Gorica“, kojom se tradicionalno, već sedmu godinu zaredom, obilježio Europski energetski tjedan u Velikoj Gorici.

 
7.7.2016.

Treći obilazak energetski obnovljenih objekata u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je nastavio s obilaskom još tri zagrebačka dječja vrtića – DV Zrno, DV Cvrčak i Duga  te osnovne škole Lovro pl. Matačić, koji su uključeni u energetsku obnovu u okviru projekta ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

 
1.7.2016.

Prvi sastanak partnera projekta TOGETHER

U Trevisu je od 29. - 30. lipnja 2016. održan prvi sastanak partnera projekta TOGETHER.

 
20.6.2016.

Četvrti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING

Od 15. - 17. lipnja 2016. i u organizaciji koordinatora projekta TINA Viena i Grada Stockholma održan je četvrti sastanak partnera projekta URBAN LEARNING uz studijski posjet Stokholmskoj kraljevskoj luci.

 
16.6.2016.

Nastavljen obilazak energetski obnovljenih dječjih vrtića u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa suradnicima, danas je posjetio još četiri zagrebačka dječja vrtića koja su uključena u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad

 
15.6.2016.

Obilazak energetski obnovljenih vrtića u sklopu projekta ZagEE

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, danas je obišao četiri zagrebačka vrtića koja su uključena u energetsku obnovu kroz projekt ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad. 

 
12.5.2016.

Skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom „Održivost je u našim rukama“

U prostorijama Starogradske vijećnice Grada Zagreba, 14. svibnja 2016.  održan je već tradicionalan Skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika pod nazivom „Održivost je u našim rukama“. 

 


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave