"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J. P. Morgan


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Suradnja gradova na provedbi Sporazuma gradonačelnika

U organizaciji Grada Svete Nedelje i  Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba u okviru projekta „Mayors in Action“ i suradnje gradova na provedbi Sporazuma gradonačelnika u Gradskoj Vijećnici Svete Nedelje, 10. travnja 2015. održan je sastanak predstavnika Grada Svete Nedelje, Grada Bjelovara, Grada Slunja, Grada Velike Gorice i Grada Zagreba.

Uvodnu riječ održao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Drago Prahin. Predstavnici gradova podijelili su svoja iskustva u provedbi mjera iz Akcijskih planova energetske učinkovitosti  SEAP-a te raspravljali o mogućim načinima njihove realizacije.

Nakon sastanka, sudionici su obišli POŠ Rakitje i sportsku dvoranu koja je izvrstan primjer energetske obnove s primjenom obnovljivih izvora energije. Naime, stara zgrada je bila u potpunosti energetski neefikasna te je tadašnja potrošnja energije bila ne samo ekološki neprihvatljiva, nego i financijski neisplativa što je iziskivalo velike troškove održavanja. U gradnju nove zgrade Područne škole uvedena su energetski učinkovita tehnička rješenja te je sagrađena po najsuvremenijim europskim principima energetski učinkovite gradnje.


Više informacija o projektu možete pronaći na www.mayorsinaction.eu.

 
         


20150410_091149.jpg
20150410_091200.jpg


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave