Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Projekt Ele.C.Tra predstavljen na 6. Zagrebačkom energetskom tjednu

 
 SEMINAR „UČINKOVITA I ODRŽIVA E-MOBILNOST“

Jedan od događaja Zagrebačkog energetskog tjedna 2015., tradicionalnog događaja koji se s velikim uspjehom pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održava već šest godina za redom, bio je i seminar „Učinkovita i održiva e-mobilnost“.

Navedeni seminar održan je 11. svibnja 2015. i omogućio je zainteresiranima da, pored drugih zanimljivih tema, saznaju više i o projektu „Ele.C.Tra“ (Electric Transport in Cities - Električni gradski prijevoz).  Projekt je predstavila Bruna Jakšić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te okupljenima približila aktivnosti projekta kao i dosad postignute uspjehe pri provođenju mjera na projektu.



SASTANAK KLUBOVA SPORAZUMA GRADONAČELNIKA „ODRŽIVOST JE U NAŠIM RUKAMA“ – HRVATSKI KLUB SPORAZUMA GRADONAČELNIKA
 
Sastanak Klubova Sporazuma gradonačelnika održan je u srijedu, 13. svibnja 2015. Na početku seminara, okupljenima se uvodno obratio Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te istaknuo važnost inicijative Sporazum gradonačelnika i prednosti koje članstvo u istoj donosi. Seminar je bio prilika da gradovi Križevci, Koprivnica, Krk, Sisak, Zadar, Velika Gorica, Karlovac i Jastrebarsko okupljenima predstave aktivnosti koje se provode u vidu uštede energije i korištenja obnovljivih izvora energije.

Grad Zagreb predstavljen je kroz aktivnosti projekta Ele.C.Tra čiji je cilj smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta). 

Sporazum gradonačelnika predstavlja jednu od najznačajnijih inicijativa Europske unije koja svoje djelovanje usmjerava na aktivno uključivanje lokalnih i regionalnih samouprava u borbu protiv klimatskih promjena.


 Više informacija o projektu Ele.C.Tra možete pronaći na www.electraproject.eu.